Magunkról

- a Balaton szellemi arcához -
- egy csepp a magyar tengerben -

A Balaton mitológia meghatározása

2020. szeptember 03.
 • Írta:
  Zugor Zoltán
A Balaton mitológia egyrészről a balatoni mesék, mondák, mítoszok, legendák, regék és egyéb szájhagyományból gyűjtött töredékes történetek és azok különböző szerzők által feldolgozott változatainak összessége ( röviden: Balaton mitológia történetek), továbbá ezek képi megjelenítése műalkotásokban és egyéb vizuális alkotásokban, valamint ezen történetekhez kapcsolódó népszokások, szertartások, rítusok együttese.

Másrészről a Balaton mitológia az előzőekben felsorolt írott, képi és további kulturális anyag tudományos tanulmányozása.
Harmadrészt a Balaton mitológia Zugor Zoltán képzőművész, okleveles vizuális kultúra szakember és egyéni vállalkozó szellemi terméke, kulturális és üzleti projektje a Balaton mitológiai történetek felhasználására, népszerűsítésére.

Negyedrészt a Balaton mitológia többrétű struktúra, tartalmában egy mag, formájában egy vivőhullám. Hasonlóan a művészethez és az oktatáshoz értéket és minőséget közvetít úgy, hogy azt valójában a befogadó szabadítja fel és táplálja a kiteljesedésig.
Kapcsolat
Balaton Mitológia – Zugor Zoltán
 • Mobil:
  (+36) 30-206-9911
 • E-mail:
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Címünk
  6000, Kecskemét Szigliget utca 7.
Kövessen minket!

Balaton-m.hu © 2020 Minden jog fenntartva!